Vols pagar menys en llum?

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
¿Quieres pagar menos en luz? El simulador de la CNMC permet calcular quant gastaríem amb una altra tarifa i potència

No és un misteri: el rebut de la llum és molt car. Espanya és el quart país amb la factura més alta d'Europa, segons Eurostat, i el preu de l'electricitat no ha fet una altra cosa que levitar en l'última dècada:pel que fa a 2003 ha pujat en més d'un 80%, i en el que va d'any l'increment ha estat de gairebé un 5%, d'acord amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). 

Com si no fos suficient, la factura és indesxifrable. Tampoc ha llançat llum sobre l'assumpte el nou model de facturació horària, que funciona des del passat 1 d'octubre per als consumidors acollits a la tarifa regulada (Preu Voluntari per al Petit Consumidor o PVCP) que tinguin ja instal·lat comptador intel·ligent i telegestionado —uns cinc milions de llars—. Ara, l'usuari paga segons el seu consum real, que es calcula en funció de la cotització del quilowatt, cada hora, al mercat majorista, i es tradueix en 8.760 preus diferents a l'any. Sona complicat? Ho és. Llavors, com estalviar en alguna cosa que no s'entén?

Per sortir vius de la jungla de watts i volts de la factura, la CNMC ha engegat un simuladoronline per comprovar si el nostre rebut és correcte i revisar el nostre consum diari. L'eina també desglossa quant ens haguéssim gastat en contractar una altra tarifa i potència. Així, si comptes amb un comptador intel·ligent i telegestionado —si tens dubtes revisa-ho en la teva factura—, descàrrega de la pàgina web de la teva companyia la taula de consums. Després, insereix en el simulador la informació sol·licitada (tipus de tarifa, potència i lloguer del comptador),que apareix en el teu rebut. Aquesta operació la pots realitzar encara que no tinguis encara comptador intel·ligent. En aquest cas se t'aplica un perfil benvolgut de consum, però el simulador et pot donar igualment pistes per abaratir el teu rebut.

Notícia completa en aquest enllaç
Totes les notcias
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat