Les tarifes d'aigua varien fins al 349% segons la ciutat de residència

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
Las tarifas de agua varían hasta el 349% según la ciudad de residencia Un estudi de l'associació de consumidors Facua denucia que les variacions en els preus poden aconseguir els 453,60 euros

En funció de la ciutat, dos usuaris amb el mateix perfil de consum podrien pagar factures d'aigua amb 453,60 euros a l'any de diferència. Aquesta és la conclusió d'un estudi dut a terme per Facua-Consumidors en Acció ydifundido aquest dijous a través de la seva pàgina web: l'associació ha detectat diferències de preu de fins al 349,4% en les 28 urbs espanyoles examinades per a la seva anàlisi.

L'anàlisi de Facua pren com a referència un habitatge amb tres habitants, un consum mensual de 10 metres cúbics i un calibre de comptador de 15 i 13milímetros (mm). Els preus comparats inclouen els cànons i recàrrecs que s'apliquen en moltes ciutats però no expliquen les tarifes per lloguer i manteniment de comptadors ni l'IVA.

Murcia, la ciutat més cara

Murcia és la ciutat amb la tarifa d'aigua més cara (29,35 euros) amb comptadors de 13 mm i un consum de 10 metres cúbics. Li segueix Barcelona (23,49 euros). En tots dos casos la gestió està en mans d'una empresa mixta. La tercera urbs més cara és Cadis, on l'empresa de gestió és pública. Aquí l'import del rebut aconsegueix els 22,98 euros al mes. En l'altre extrem es troba Valladolid, amb un model de gestió privat on independentment de si el calibre és de 13 o 15 mm, el seu cost és de 10,82 euros.

Quant a les urbs analitzades on l'aigua és més barata, són Valladolid (11,82 euros en el cas de comptadors de 13 mm),Zaragoza (11,31 euros) i Salamanca (12,49 euros).

Notícia completa en aquest enllaç
Totes les notcias
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat