Veritats i mentides sobre les revisions del gas

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
Verdades y mentiras sobre las revisiones del gas S'expliquen per milers els consumidors que estan desinformados sobre les revisions del gas. Les preguntes més freqüents són cada quant han des fer, si són obligatòries o si s'ha de contractar un servei auxiliar. Per això, desvetllem a continuació alguns aspectes sobre les revisions del gas que seran d'utilitat a tots els consumidors.

1- Són diferents la revisió de la instal·lació del gas i la revisió de la caldera?

Sí. Les instal·lacions del gas han d'inspeccionar-se cada 5 anys (4 al País Basc). Aquesta revisió la realitza la companyia distribuïdora del gas i la paga el client en la següent factura del gas, a un preu estipulat per la comunitat autònoma corresponent. No se li abona mai quantitat alguna a la persona que acudeix a fer la inspecció. Si es tracta d'una instal·lació que requereixi de bombones de butà, la periodicitat de les revisions és la mateixa, cinc anys, però correspon a l'usuari la contractació d'un professional perquè realitzi la inspecció. Tant en el cas de la revisió de la instal·lació del gas, com en el cas de disposar de butà, molta cura amb qui visita la nostra casa.

La revisió de la caldera ha de realitzar-se per qüestions d'eficiència energètica. Afecta a calderes de gas, però també a escalfadors i equips d'aire condicionat.

2- Cada quant temps és obligatori fer la revisió de la caldera?

La revisió de la caldera és obligatòria cada dos anys. Però si es tracta d'escalfadors de gas, la revisió serà cada 5 anys, i cada 4 en el cas dels equips d'aire condicionat. No hem de deixar-nos enganyar o confondre pels comercials, que en moltes ocasions asseguren que les revisions obligatòries són anuals.

3- S'ha de contractar un servei de manteniment?

La llei només obliga al fet que es realitzi la revisió de la caldera -cada 2 anys-, no a contractar un servei de manteniment que, per exemple, cobreixi les reparacions o faciliti altres serveis, com la revisió elèctrica. Per complir la llei, bastarà amb requerir els serveis d'un professional cada dos anys perquè revisi la caldera. Tant les companyies de gas com els fabricants ofereixen aquesta revisió anual juntament amb un servei de manteniment que cobreix part de les reparacions a realitzar.

4- Amb qui contracto la revisió?

L'opció més econòmica és buscar cada dos anys a un professional que realitzi aquesta revisió, que sol costar a partir de 45 euros.  Si prefereix un servei de manteniment que inclogui aquesta revisió, els fabricants de la caldera ofereixen els seus productes des d'uns 90 o 100 euros. Les companyies de gas són l'alternativa més cara. Els seus serveis de manteniment amb la revisió s'ofereixen a partir de 115 euros, encara que també solen ser més completes. No obstant això, s'ha de revisar ben el que ofereixen els uns i els altres. Les diferències entre els serveis de manteniment d'unes i unes altres companyies són molt notables. Algunes pistes per trobar la millor opció: hi ha companyies de gas que cobreixen el cost de la inspecció obligatòria a realitzar cada 5 anys, o revisen al mateix temps altres equips de gas de l'habitatge, o tenen servei d'atenció urgent en 3 hores; altres companyies no inclouen en el seu servei de manteniment la reparació d'avaries que sorgeixin durant l'any de contracte, només les que es detectin durant la revisió.

5- I els escalfadors de gas?

Els escalfadors també han de revisar-se obligatòriament, però cada 5 anys. La revisió d'aquests és més senzilla; per exemple, no hi ha un circuit d'aigua de calefacció que revisar. Per això, algunes companyies disposen de productes especials -més barats- per a aquests clients. Altres companyies, com Iberdrola, han optat per oferir un únic producte, que per als clients que únicament tinguin escalfador es tradueix que pagaran per serveis i/o revisions que no són necessàries o no es van a realitzar.

Font
Totes les notcias
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat